כפתור הפרפר

אודות קרית-אתא

​קרית אתא נוסדה בשנת 1925 והוכרזה כעיר בשנת 1969. בחפירות ארכיאולוגיות שנערכו במהלך השנים נמצאו שרידים ליישוב יהודי מהתקופה הכנענית המעיד על רצף התיישבותי של למעלה מ-3,000 שנה בעיר. קרית אתא של המאה ה-21 מהווה את שער הכניסה למטרופולין הצפוני של מדינת ישראל. מיקומה הגיאוגרפי הופך אותה לאטרקטיבית למשקיעים ויזמים מובילים במשק הישראלי, ובמהלך השנים האחרונות רבים מהם מגלים את הפוטנציאל הענק הגלום בעיר. העיר משתרעת על פני כ-20,000 דונם והיא שווה בשטחה לגודלן של כל יתר הקריות גם יחד. מתגוררים בה כיום למעלה מ- 60,000 תושבים ובמהלך 15 השנים הקרובות אמור מספר התושבים להגיע לכ-120,000 בזכות פרויקטים נדל”ניים רבים אשר נמצאים בשלבי ביצוע ותכנון מתקדמים.

השקעה בחינוך ותשתיות עירוניות

ראש העירייה, יעקב פרץ, מכהן בתפקידו משנת 1996.
מערכת החינוך של קרית אתא נחשבת כיום כטובה ביותר מסוגה באזור וכאחת ממערכות החינוך הטובות בארץ, בזכות השקעות עתק של עשרות מיליוני שקלים בשנה הכוללים בניית בתי ספר חדשים, בציודם, במחשוב, במעבדות, אולמות ספורט, תכניות לימוד והעשרה חדשניות והקמת מסגרות תומכות. דגש רב הושם על ארכיטקטורה והנדסת אנוש מתוך מחשבה לאפשר לתלמיד לימודים בסביבה מיטבית. בקריית אתא פועלים 71 גני ילדים, 20 בתי ספר, מתוכם 3 תיכונים, 4 חטיבות ביניים ו-13 בתי ספר יסודיים אשר נותנים מענה לכ-15,000 תלמידים. במהלך השנים חל גידול בשיעור תלמידי העיר הזכאים לתעודת בגרות, מ-39% בשנת 2000 לכ-80% בשנים האחרונות ובתי הספר בעיר זוכים תדיר בפרסי חינוך מחוזיים וארציים, הודות להשקעת משאבים מתקציבה השוטף של העירייה לטובת מערכת החינוך בהפעלת תכניות לימוד ייחודיות, תכניות העשרה, צמצום מספר התלמידים בכיתה, הקמת מסגרות חינוך תומכות ובניית מוסדות חינוך חדשים.

נדל”ן, תעשייה ומסחר

ברמת התשתיות העירוניות מושקעים מדי שנה עשרות מיליוני שקלים בשיקום תשתיות כבישים, מדרכות, החלפת מערכות תשתית תת-קרקעית ובניית תשתיות חדשות. לצד הקמתן של שכונות מגורים חדשות פועלת הרשות המקומית לשיקום שכונות מגורים ותיקות, במטרה להעלות את רמת החיים של כלל תושבי העיר. השינוי המהותי ברמת החיים לצד מחירי נדל”ן אטרקטיביים הביא רבים לבחור בקרית אתא כביתם לעתיד, והעיר זוכה להגירה חיובית בזכות אכלוס פרויקטים למגורים בכל חלקיה. כיום מצויות אלפי יחידות דיור בשלבי ביצוע ותכנון מתקדמים בגבעות המזרחיות של העיר ובמרכזה, דבר שיביא ליצירת רצף אורבני בין שכונותיה השונות.

במהלך השנים פעלה העירייה בוועדות התכנון השונות לקידום פרויקטים ארציים ושילובה של העיר בהם. פעילות זו באה לידי ביטוי בתוכנית המתאר המחוזית תמ”מ 6, אשר הופכת את קרית אתא למרכז מטרופוליני משני, ובעתיד יוקמו בה משרדי ממשלה, מרכזי תעסוקה וכן מרכז רפואי לתושבי הקריות, המפרץ וצפון הארץ. מערך התשתיות בעיר שינה את פניו מתוך ההנחה כי פיתוח צירי תחבורה ראשיים יביאו לפיתוח העיר והאזור כולו. הושם דגש מיוחד על מערכות הכבישים והתחבורה ובכללן: כביש עוקף קריות, כביש 6, כביש 781, כביש 79, כביש 772, פרויקט המטרונית ובעתיד גם הרכבת הקלה והרכבת הכבדה, אשר הופכים את קרית אתא לזמינה ונגישה מאזור הגליל, מהמרכז ומדרום הארץ לתנועת כלי רכב ותנועת נוסעים בצירי תנועה ראשיים ומהירים. תכניות העירייה להפיכת אזורי התעשייה העירוניים, שאופיינו בעבר בתעשייה כבדה ומזהמת, לתעשייה נקייה ולמסחר שתייצר מקורות תעסוקה חדשים לתושבי העיר והאזור הצליחו להביא משקיעים רבים אל העיר. יזמים מהארץ ומהעולם מגלים התעניינות רבה בשורה של פרויקטים, אשר חלקם יקרמו עור וגידים במהלך השנים הקרובות ויציבו את קרית אתא בראש הערים המתפתחות בארץ. פתיחתו של הסניף הצפוני הראשון של חברת איקאה, לצד מגה קניון, הם רק דוגמה לאטרקציה שקרית אתא מהווה למשקיעים מובילים בארץ ומההתפתחות האדירה של העיר בשנים האחרונות ובעיקר מהתפתחות צירי הגישה וזמינותם לתוך האזור. תכנית המתאר העירונית כוללת גם את הקמת מתחם גלעם אשר הודות למיקומו האסטרטגי והשתלבותו עם מערך התחבורה המתפתח, יהפוך למוקד משולב המיועד לרכז שטחים למוסדות ציבור אזוריים ובראש ובראשונה בית חולים אזורי, אוניברסיטה, מרכז ספורט וכן שטחי תעסוקה ומסחר ושירותים המשתלבים בצביון הכולל של האזור, כגון תעשיות עתירות ידע, מחקר ופיתוח ועוד. המתחם צפוי להוות מוקד מרכזי אשר ישרת את כל תושבי האזור כולל יישובי הגליל ויאפשר מתן פתרונות תעסוקה לעשרות אלפי תושבים.

איזון תקציבי תוך העלאת רמת החיים

העירייה שומרת במשך שנים על איזון תקציבי וזוכה לקבל מידי שנה את פרס הניהול הכספי מטעם משרד הפנים על ניהול ענייניה הכספיים. הפעילות להעלאת רמת החיים של תושבי קרית אתא באה לידי ביטוי במספר מישורים ובהן הקמתן של ריאות ירוקות, טיפוח גנים ציבוריים, פארקים עירוניים ביניהם פארק הספורט המשתרע על פני כ-70 דונם, טיילות, מסלולי הליכה, שבילי אופניים ומתחמי כושר ציבוריים. קבוצות הספורט התחרותיות של העיר משחקות בליגות הבכירות ומהוות אבן שואבת לאלפי ילדים ובני נוער במסגרות המתאימות לגילם. קבוצת הכדורעף העירונית זכתה באליפות המדינה 11 פעמים ברציפות והיכל ספורט עירוני המשוכלל מאפשר אירוח משחקים בינלאומיים ומהווה מוקד לפעילות ילדי העיר. תכניות העירייה לשנים הקרובות: הקמת היכל תרבות, הקמת מבנה עירייה נגיש, שיקום מבני התרבות בעיר, הקמתן של שכונות מגורים חדשות, בניית מוסדות חינוך ובניית מרכזי מסחר ותעסוקה חדשים, בית חולים אזורי, אוניברסיטה ועוד.